preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
E-monografija

U ovoj se školi koristi:

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 10. 2017.

Ukupno: 46380
 

Jutarnja smjena

  8.00 -   8.45  1. sat 

  8.50 -   9.35  2. sat

  9.55 - 10.40  3. sat

10.45 - 11.30  4. sat

11.35 - 12.20  5. sat

12.25 - 13.10  6. sat

 

Popodnevna smjena

13.30 - 14.15  1. sat

14.20 - 15.05  2. sat

15.25 - 16.10  3. sat

16.15 - 17.00  4. sat

17.05 - 17.50  5. sat

4.b
D o b r o    d o š l i    n a    s t r a n i c u    4. b

Begovo Razdolje 2013.

 

 

 

 

http://www.flipsnack.com/5B6EDFCF8D6/ftn30pju

http://www.flipsnack.com/5B6EDFCF8D6/fd13etcx

http://www.flipsnack.com/5B6EDFCF8D6/fdxmq1uz

http://www.flipsnack.com/5B6EDFCF8D6/fdkl6p9c

http://www.flipsnack.com/5B6EDFCF8D6/fti275l3

http://www.flipsnack.com/5B6EDFCF8D6/fdx3etcx

http://www.flipsnack.com/5B6EDFCF8D6/ftjqrm5j

http://www.flipsnack.com/5B6EDFCF8D6/ft9ev389

http://www.flipsnack.com/5B6EDFCF8D6/ft9ev389

               

  Pozdrav Dinu                                                                                      

 

 
   

Pozdravljam te, moj prijatelju Dino,
Pozdravljam te, u ovo školsko jutro,
Kad dođeš naspavan, a u ruci nosiš prstiće,
Obasjan sunčevom svijetlošću.
Mrvice prstića beton prekrivaju,
A ti hodaš baš zadovoljno.
                                        
O, Dino, prijatelju Dino!
                                    
O, kako volim pojesti ti jedan prstić,
Pa još jedan, pa još jedan, pa još jedan.
Volim te ko prijatelja Dino.
Tebe i tvoje prstiće.                                                                                                           
Sara   4. b

 

 

 

             Pozdrav Sari

 

Pozdravljam te, o vesela Saro, prelijepa.

Pozdravljam te u ovo jutro mirisno.

Bila kiša, ili snijeg

ti uvijek u školu koračaš hrabro.

I kad u razred uđeš, ostaviš torbu,

i jaknu i već se s prijateljima  zapričaš.

 

O, Saro, prelijepa Saro!

 

Ja volim tvoj smijeh i

kada me zbunjeno gledaš.

O, kako volim tvoje oči,

i kosu, i sve na tebi.

Volim te kao majku Saro.

Tebe i tvoj smijeh.

                                              Dino  4. b

 
 

Putujemo kroz prošlost

 

 

GROFIĆ V.

 

Ja sam Rene Grof Grofić i zovu me Grofić V. Živim u Grofićevom dvorcu. I mam mnogo braće. Najdraži  brat mi je Tony Grof Grofić, a zovu ga Grofić IV.  Ja sam njegov nasljednik.  On je najniži grof u našem kraljevstvu. Naš tata se zove Krešimir Grof Grofić,a naša mama grofica Sandra Grofić. Živim s mojim bratom. Mi imamo zalizanu frizuru, zlatne krune, zlatne štapove, lijepu odjeću i ZOO vrt.

 

Rene 4.b

 

 

 

Moj život u i izvan dvorca

 

Ja sam mlada grofica Sara 2. Posjedujem dvorac Klenovnik, a moji roditelji Maruševec.

Živim s moje 93 sluškinje i 30 aga.

Ujutro se budim u svilenkastom  ljubičastom ogrtaču, dok mi moja najvjernija sluškinja Zejna nosi doručak.

Nakon doručka obavljam osobnu higijenu, perem zube četkicom od čistog zlata. Nakon toga odem u svoju najveću i najljepšu sobu. Sluškinje mi donesu da si izaberem haljinu. Danas sm izabrala ljubičastu haljinu, rozo-ljubičasti kišobran s čipkom i rozu lepezu.

Otišla sam k roditeljima. Kada sam se vratila Šećer-aga mi je spremio moje najdraže jelo za ručak. Nakon ručka idem u školu u dvorcu, imam privatnog učitelja Zumut-agu.

Poslije učenja frčkam kosu i idem kod prijatelja Dina Veličanstvenog , pa kod grofice Lorene i zajedno odlazimo po princa Mateja.

Potajno se viđamo ja i ........ Moram ići!

 

Sara 4.b

 U HNK Ivana pl. Zajca na predstavi Pčelica Maja

 

 Potaknuti romanom Mate Lovraka, Družba Pere Kvržice, i mi smo osnovali družbu i krenuli u akciju, ali samo u mašti.

 

 

Jedna noćna avantura

 Spuštala se noć, moja obitelj i ja  smo obukli pidžame, sestra i ja smo pošle u krevet.

Oko 23 i 30 poslala sam mamu i tatu u krevet, zaspali su, a ja sam se iskrala iz kreveta, obukla i skočila kroz prozor. Spustila sam se i odmah otrčala do škole. Tamo se skupila moja družina. Krenuli smo u noćnu avanturu. U jednom parkiću, čekao nas  je ostatak naše družine. Otišli smo u grad posljednjim autobusom koji je vozio taj dan. Ušli smo u najbolji disko i tamo  proveli ludu noć. Kući sam došla u 3 i 30. Vratila sam se isto kroz prozor i odmah otišla u krevet.

Bila je subota digla sam se u 13 i 45 nitko nije ništa znao. Nadam se da će se ova avantura ponoviti.

Sara  4. B

 


 

Noćna avantura

Ispričat ću vam jednu moju avanturu koja je počela kad sam jedne noći u 00,30 h ustao sam iz kreveta.

 Roditelji su spavali. Potiho sam se išuljao iz kuće. Tamo me je, prema ranijem dogovoru čekalo mojih četvero prijatelja: Dino, Patrik, Rene i Tony. Dan ranije dogovorili smo se da ćemo pokušati otvoriti staru škrinju koja je, sva prašnjava, stajala u podrumu napuštene kuće na kraju ulice. Otkrili smo je dok smo se tamo igrali lovice. Dino je stao na busen trave i tako nekim čudom propao u podrum. Stavili smo daske preko da prekrijemo rupu i dogovorili se da ćemo sutra nastaviti. Patrik je imao bateriju pa smo otrčali na mjesto događaja. Šipkom iz tatine radione, uspio sasm otvoriti poluraspadnuta vrata kuće. Kad smo ušli,  lako smo našli ulaz u podrum. Rene i Tony, su šiljastim kamenom razbili lokot na škrinji. Svi smo sa strahom gledali dok smo zajedno dizali teški poklopac škrinje. Patrik je lampom osvjetlio škrinju. Kad smo napokon pogledali unutra, ostali smo razočarani. U škrinji su stajale neke stare gaće, prazna  pivska boca, neka konzerva i poderane stare čarape. Na dnu, ispod svega toga stajao je pravi lovački nož. Shvatili smo da su to možda stvari nekog skitnice koji bi se uskoro mogao ovamo vratiti.

U tren smo se razbježali, a o ovome nikome nismo ništa govorili.

 

David 4b


                

 


Družba Antonia Bucota

Jedne noći,  moji roditelji su spavali u stanu, a ja sam se iskrao van. Također i moji prijatelji iz družbe: Patrik, David, Toni, Matej, Marko i jedina cura, Sara.

Otišli smo u jedan muzej, koji više nije muzej. Bio je muzej prije 50 000 godina. Tamo su živjeli slikari. Naravno, tu je bilo puno paučine i paukova. Tamo smo čuvali tajne.  Željeli smo  naći zlato ispod zemlje. Marko iz moje družbe je rekao: "Nema nikakvog zlata."  Mi mu nismo povjerovali  pa smo ga ušutkali.

Sljedećeg jutra brzo sam došao kući i uvukao se u krevet da me roditelji ne vide. Umjesto u školu, išao sam u muzej. Cijeli dan sam kopao zemlju, ali ništa. Kada sam došao kući, roditelji su se derali, ustvari vikali toliko jako kao da sam stavio mobitel na uho da svira.

Sutra sam čuo jako loše vijesti od Patrika: "Čuo sam da su te svi izdali!"
"Molim?!" kažem ja. "Nema veze, ionako ćemo biti bogati!"
Kopali smo ispred muzeja i osjetili nešto tvrdo. Iskopali smo, to je bila škrinja. Otvorili smo je, a unutra čarape. Bili smo tužni, otišli smo kući i sve zaboravili.

Antonio 4. b

 


 

Luda noć

Mama i tata su me tjerali da idem spavati jer se sutra rano dižem. Otišla sam leći, ali nisam spavala, čekala sam da oni odu spavati.

Kad su zaspali, ja sam se provukla kroz prozor i otišla po prijatelje. Prvo smo pojeli pizzu,a onda pucali petarde i poslije toga smo išli u lunapark. U ponoć sam se vratila kući i išla spavati.

U jutro sam se jedva probudila. U školi smo cijeli dan pričali o prošloj noći, nadam se da će se ovo ponoviti.

 

Lorena  4. b

 


 

Patrikova družba u noćnoj avanturi

Bila je noć. Sat jeotkucavao ponoć. U mojoj kući svi su spavali osim mene. Nije mi se spavalo, bilo mi je jako dosando. Ali, onda mi je sinula jedna ideja.

Slojevito sam se obukao jer je vani padao snjeg. Otišao sam do Dina , ni on nije spavao. Obukao se pa smo išli do Davida. David je spavao. Probudili smo ga i otišli po Tonija. Kad smo se svi okupili  išli smo do našeg tajnog skrovišta.Tamo je bila jedna karta, ali nismo znali od čega. Pratili smo kartu i došli do jednog stabla. Pored njega  je trebao biti tajni prolaz, ali ga nismo mogli naći. Toni se naslonio na stablo i otvorile su se stepenice u podzemlje. Svi smo mu čestitali. Krenuli smo tim stepenicama. Sve je bilo puno paučine i prašine. Došli smo do jednih vrata i  mukom  ih otvorili, ali kad smo ih otvorili  našli smo se u visokim planinama. Slijedili smo kartu i došli do spilje. Ušli smo u nju, bilo je jako mračno. Srećom, Dino je imao bateriju. Došli smo do malog potoka iperšli preko njega. Malo smo se smočili. Poslije smo došli do nekih starih vrata. Otvorili smo ih i našli se na velikoj livadi. Tamo smo vidjeli crvenu oznaku. Počeli smo kopati i iskopali smo škrinju, jedva smo je izvadili iz rupe. Otvorili smo je i vidjeli puno blaga. Svi smo bili jako sretni. Na ručnom satu je kucalo 6 sati. Brzo smo podjelili svakom dio blaga i žureći smo išli doma.

Vratili smo se u Rijeku i otišli svako svojoj kući. Kod sam došao ispod mog prozora pogledao sam na sat i vidio da je 7 sati. Brzo sam se popeo kroz prozor. Svoj dio blaga sam stavio ispod kreveta, uskočio  u krevet i pravio sam se da spavam. Kad me mama došla probudit nije ništa primjetila.

                                                                                                                                                                                Patrik  4. b

 


 

 
 

Jedna noćna avantura u budućnosti

Danas, 24.10.2033. god. Matej Vuk sastavlja svoju slavnu družbu koja će nositi njegovo ime. U družbi su Patrik Mc Čače, David Ilić zvani Pilić, Mac Dino i Brzi Zmaj Leo. Kraj Osnovne škole Fran Franković su. Dogovorili su se da će se sastati točno u 1:10 h na novom groblju. Mateju Vuku mama je zaspala u 23:11 h. Taman je spremio stvari, lampu, čekić, pilu i dr.
Svi su došli na vrijeme, na mjesto sastanka. Matej predloži da odu u Gradsku vijećnicu. Tamo su najbolji hrvatski arhitekti napravili vremeplov u obliku kuće. Oni se samo trebaju  ušuljati u vijećnicu, sjesti u vremeplov i zaustaviti ovo sadašnje vrijeme  te otići vidjeti što će se događati u budućnosti. Družba je prihvatila. Ušli su prvu letjelicu koja leti za grad. Došli su, i kroz prozor ušli u vijećnicu. Tamo je bio vremeplov. Ušli su u njega, zaustavili vrijeme i otplovili u budućnost. Kada su došli, oko njih su lebdjela računala. Brzi Zmaj Leo je predložio da  naprave u šumi kućicu, pa kad dođu  iz sadašnjosti do ovog vremena,  čekat će ih spremna. Tako i učiniše. Kad su sve svršili, otišli su nazad u vremeplov i vratili se kućama...   

Ali nažalost, to je bio samo san.                                        

 Matej 4.b

 


 

Jedna noćna avantura

  Jedne noći moja prijateljica Sara je spavala kod mene.

Čekale smo da moji roditelji odu spavati da možemo izići iz kuće. Ja sam uzela dvije svjetiljke. Jednu sam dala Sari a drugu uzela sebi. Izišle smo iz kuće i krenule na noćno putovanje u park. Tamo smo se malo poigrale,  prošetale i popričale. Tada smo  krenule kući. Kada smo došle, imale smo sreće što mi se mama i tata nisu probudili. Legle smo u krevet i do jutra smo se već naspavale.

Ujutro, Sara je otišla kući.

 Lana  4.b

 


 

Družbina noćna avantura

Bilo je to jednog sunčanog dana. Došao sam  kući iz škole i poslao  poruku svima iz moje družbe da se iskrademo iz kuće i odemo na koncert od grupe L.M.F.A.O. Kada su mama i tata zaspali iskrao sam se i našao s družbom. Krenuli  smo na koncert. S koncerta smo se vratili u 2 sata ujutro. Odmah sam išao spavati kao da se ništa nije dogodilo.

Ludo smo se proveli!

 Rene  4.b

 


Noćna avantura

 Moji roditelji su zaspali a ja sam se iskrala iz kreveta i skočila kroz prozor.

Ispred zgrade, čekala me družina. Busom smo otišli u  tvorninicu Kraš.Tamo smo vidjeli kako se prave mnoge vrste čokolada. Ušao je lopov a mi smo ga svladali i pozvali policiju. Policija ga je odvela u zatvor. Bili smo sretni što možemo pomoći.

Za nagradu smo dobili pakete Kraševih proizvoda.

Leonarda 4. b


Borba s dinosaurima

Jedne noći sam se išuljao iz kuće i uzeo tatin vremeplov. Moja družba se okupila u gustoj šumi. Vratili smo se u vrijeme dinosaura i vidjeli smo: t-rexa, triceratopsa i stegosaurusa. Odjednom je za nama krenuo t-rex. Trčali smo i trčali dok nije došao on,Tony the Lord. Zarobio je dinosaura. Vratili smo se kući oko 4:30 ujutro. Mama i tata nisu ništa primjetili. Bila je to najbolja avantura u životu.

 Tony 4. b

 


 

Izlazak

Sjedila sam na kauču i razmišljala kako mi je dosadno.

Zazvonio mi je telefon. Podigla sam slušalicu . To je bila moja najbolja prijateljica Dora. Rekla mi je da ju je nazvala Sara i predložila joj je da se nađemo oko 22 h ispred škole jer tada naši roditelji idu spavati a mi ćemo u grad. Bila sam oduševljena tim planom.

Otvorila sam moju kasicu-prasicu i uzela svu ušteđevinu. Lagano sam otključala vrata i tiho, na prstima napustila kuću. Brzo sam došla do škole. Tamo su me dočekale sve cure iz razreda. Dogovorile smo se da ćemo sve zajedno obilaziti trgovine u gradu. Ne smijemo se odvajati.     .

U busu smo razgovarale o našem tajnovitom izlasku i što smo planirale kupiti. Stigle smo u grad. Prošetale smo Korzom i nismo bile zadovoljne izborom u trgovinama. Odlučile smo ići u Tower centar. Tamo često odlazimo s roditeljima. Sve smo se složile o promjeni plana. Ubrzo je došao autobus  za Pećine  koji nas je odveo do tog centra.

Obišle smo mnoge trgovine. Kupile smo: torbice, šalove i štikle. Umorile smo se  pa smo otišle na sok.  Malo smo se odmorile i krenule smo dalje. Svratile smo u zlatarnu gdje smo kupile nakit: naušnice, narukvice i ogrlice.

Potrošile smo sav novac i vratile smo se kući. Dok smo kupovale  nisam se sjetila da sam bez dozvole napustila kuću. Nadala sam se da moji roditelji spavaju . Lagano sam otvorila vrata, a onda sam ugledala zabrinute roditelje kako gledaju u mene. Bili su jako ljuti, ali su ipak smogli snage poslušati  moju avanturu.  Pokazala sam im sve što sam kupila. Mama je bila oduševljena mojim stvarima,a tata je samo kolutao očima.                                                     

Dugo smo razgovarali  o tome koliko sam ih preplašila. Pričali su o mnogim strašnim stvarima koje su nam se mogle dogoditi. Tada sam shvatila da nisam smjela ići bez znanja roditelja.

Poljubila sam roditelje i obećala  im da se to više nikad neće dogoditi. 

                                                                                          Dora 4. b

 

 

 

 

 

 

Priloženi dokumenti:
P1010103.JPG

TražilicaKalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Promo film

Anketa
Osjećaš li se ugodno i prihvaćeno u svom razredu?

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Dnevni tisak

obrazovanje

ostali


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju