2021-09-13 19:27:59

UNICEF-ova UTRKA ZA DJECU I S DJECOM S TEŠKOĆAMA

Učenici posebnog razrednog odjela  sudjelovali su i ove godine u virtualnoj, inkluzivnoj i nacionalnoj utrci UNICEF Mliječna staza 2021.

Zahvaljujući virtualnom formatu uz pomoć mobilne aplikacije AtlasGO u  od 3. do 12. rujna 2021. trčanjem, hodanjem, šetnjom i vožnjom bicikla prikupljali su kilometre mogućnosti.

Kako bi se razvijala i napredovala, djeca s teškoćama trebaju stalnu i stručnu podršku. No, u Hrvatskoj veliki broj djece s teškoćama nema pristup potrebnim uslugama, a bez njih nemaju odgovarajuću priliku za razvoj svojih potencijala i snova te sudjelovanje u životu svojih zajednica. 

Tijekom deset dana učenici su skupljali kilometre kao simboličnu podršku cilju te nosili narančaste majice koja se veže uz radost, toplinu, entuzijazam, ohrabrenje i promjene. Cijelo vrijeme bili smo  povezani kilometrima koje smo prikupljali, pričama, porukama podrške i fotografijama koje smo razmjenjivati putem aplikacije i društvenih mreža.

 Nosili smo i unikatne medalje i vezice koje su zajedno izradila djeca i stručnjaci u "Malom domu" u Zagrebu i udruzi "Tko se boji sutra još" iz Vukovara.

Utrka Mliječna staza 2021. odvijala se pod visokim pokroviteljstvom Zorana Milanovića, predsjednika Republike Hrvatske i visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske te u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. UNICEF-ovu akciju Mliječna staza za djecu s teškoćama podržala je i Agencija za odgoj i obrazovanje


Osnovna škola "Fran Franković" Rijeka