preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
E-monografija

U ovoj se školi koristi:

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 10. 2017.

Ukupno: 240499
 

Jutarnja smjena

  8.00 -   8.45  1. sat 

  8.50 -   9.35  2. sat

  9.55 - 10.40  3. sat

10.45 - 11.30  4. sat

11.35 - 12.20  5. sat

12.25 - 13.10  6. sat

 

Popodnevna smjena

13.30 - 14.15  1. sat

14.20 - 15.05  2. sat

15.25 - 16.10  3. sat

16.15 - 17.00  4. sat

17.05 - 17.50  5. sat

Učenička zadruga Drenova

Učenička zadruga Drenova u školskoj godini 2019/2020 realizirala je projekt „Ekologija,rehabilitacija i poduzetništvo“ koji je provođen kroz integraciju učenika posebnih razrednih odjela s učenicima redovnih razreda pri OŠ Fran Franković u Rijeci.  Projekt obuhvaća filcanje vune, tehniku koju  koristimo  prvenstveno jer je riječ o radu s vunom koja je prirodni materijal.  U provedbi ove aktivnosti koristimo odbačenu  vunu nađenu u prirodi,  kao otpad. Vuna se sakuplja i obrađuje, te ju mi koristimo kao materijal, čime doprinosimo održivom razvoju. Izrađivane su vunene zdjele u kojima se nalazi hrvatski potpouri kojega čine plod magnolije sakupljen u Opatiji, šiške iz Kastva i Klane, naplavine sa obale Rječine i ostalo suho autohtono bilje. Svi proizvedeni radovi kao i potpuri  imaju plod ili sjemenke rogača jer želimo skrenuti pozornost javnosti na nepravedno zaboravljenu i zanemarenu iznimnu mediteransku voćku rogač.

Aktivnost mokrog filcanja vune je rehabilitacijska tehnika rada s djecom i mladima usmjerena opuštanju, kreativnom izražavanju, kanaliziranju frustracija učenika na primjeren način, razvijanju ustrajnosti i vještina suradnje s drugima.

Primjena ove tehnike - mokrog filcanja vune pozitivno utječe na obrazovna postignuća te na ponašanje učenika. Djelujemo na mišiće te zglobove ruku i nogu jer osim rukama/dlanovima filcamo i nogama/stopalima. Učenici filcaju rukama kad želimo kanalizirati njihovu ljutnju i frustracije, a filcanje nogama primjenjujemo kada  želimo  postići opuštanje, masažu i senzo-motornu stimulaciju stopala koja ima pozitivan učinak na opće stanje učenika. U tom procesu pomažu nam različite taktilne podloge.

 

Ukrasno uporabni predmeti od vune izlažu se na izložbama, ali i na sajmovima učeničkih zadruga i drugim sajmovima stvaralaštva, na kojima se predmeti prodaju te se potiče  poduzetnički potencijal kod djece. 

 

Prodaju naših proizvoda ostvarili smo na: 17. festivalu stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, Božićnoj priredbi u OŠ Fran Franković.

Postavljene su prodajne izložbe u Narodnoj knjižnici i čitaonici Halubajska Zora na Marinićima za koju najava izlazi u Glasniku krajem lipnja 2020. kao i u Muzeju ovčarstva u Lubenicama na otoku Cresu. Izložbe će biti postavljene kroz mjesece lipanj, srpanj i kolovoz.

 

 

 

 

Izložba radova u Narodnoj knjižnici i čitaonici Halubajska Zora na Marinićima:

 

Izložba radova u Muzeju ovčarstva Lubenice na otoku Cresu:

 

Radovi:

  

  

Izrađen je letak, preveden na strane jezike zbog potreba Muzeja ovčarstva na Cresu kojega posjećuju brojni turisti.